Doe mee!

Stadslandbouw in het centrum van Amersfoort is een feit! Na twee seizoenen pionieren van Nieuwe Stadsboeren op het terrein van De Nieuwe Stad (oude prodentfabriek) starten zij daar met hun derde seizoen. Op 26 maart, tijdens de Streekmarkt bij Het Lokaal, wordt de nieuwe plek voor Het Lokaal in gebruik genomen. Inmiddels zijn er ook ruim 30 Nieuwe Stadsboeren actief met hun moestuinbak bij onze tweede plek op De Wagenwerkplaats. Op 28 maart, tijdens de lentemarkt, wordt daar met het stadsboeren seizoen afgetrapt.

Flyer Nieuwe Stadsboer

We richten (tijdelijk) braakliggend terrein in voor stadslandbouw in het centrum van Amersfoort en verhuren moestuinbakken. In een stadse omgeving kun je prima groente, kruiden en bloemen kweken.

Zin om te tuinieren maar geen plek? Altijd al een tuintje willen hebben? We hebben nog enkele moestuinbakken beschikbaar zowel bij De Wagenwerkplaats als in De Nieuwe Stad. Ook kun je je aanmelden voor onze Kindermoestuin op de Wagenwerkplaats. Hier zijn kinderen baas van hun bak!

Niet zulke groene vingers? Geen probleem. Wij helpen je op weg met onze workshop hoe te tuinieren in je bak.

Zin om dit jaar nog te starten als Nieuwe Stadsboer?

De bijdrage voor de huur is 40 euro per seizoen en je krijgt daarvoor:

  • een moestuinbak,
  • tuinaarde,
  • een workshop “tuinieren in je bak”,
  • en heel veel gezelligheid.

Leuk als je meedoet! Vul je gegevens in via onderstaand formulier.

Wil je alleen de workshop volgen en thuis aan de slag? Dat kan ook voor €7,50 p/p, geef je op via onderstaand formulier. Eerstvolgende workshop wordt gehouden op 11 mei (IJsheiligen) om 19.30 uur bij Het Lokaal op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad.

Je naam

Je email

Onderwerp

Je bericht