08 mrt

Stadsboeren seizoen 2016

Start van het seizoen

Dit jaar start het stadsboeren seizoen op 12 maart bij onze DAKTuin op de oude rechtbank in Amersfoort. Dit is het tweede seizoen van daktuinieren waarbij een vaste groep vrijwilligers (twee)wekelijks tuiniert.start DAKTuin 2016

Op zaterdag 26 maart starten we bij de Nieuwe Stad op de nieuwe plek in de voortuin van Het Lokaal op de Oliemolenhof. Onze buren van Het Lokaal openen die dag hun markthal met lokale producten en de Streekmarkt wordt gehouden. Zie ook http://hetlokaal.nl/lokaal-opent-paasprogramma/

Maandag 28 maart starten we het seizoen voor stadsboeren op de Wagenwerkplaats. We nemen ook hier de nieuwe plek in gebruik en we geven de workshop ‘tuinieren in je bak’. Daarnaast maken we de bakken gebruiksklaar met voeding en compost. workshop moestuinierenStadswormenboer Edgar van Groningen zal ons alle kneepjes van het vak leren. Waar begin je in je moestuin? Welke gewassen staan goed bij elkaar? Hoe haal de meeste oogst uit je bak? Al dit soort vragen kun je hem stellen tijdens de workshops op 26/28 maart.

Op 2e paasdag is er meer te doen op de Wagenwerkplaats, het terrein wordt omgetoverd in een boerderij. Met kippen, geiten, schapen en melkflessen .. een weet-wat-je-eet-festival voor kinderen en voor iedereen toegankelijk. Daarbij kun je alvast voorproeven bij onze buren in het nieuwe pop-up restaurant DLC.

Ondertussen is onze groep van initiatiefnemers wat groter geworden en organiseren we nu met 5 Nieuwe Stadsboeren alle activiteiten. Mocht je ook zin hebben om mee te doen met moestuinieren of het organiseren van events, laat het ons weten!

Op Facebook vind je de laatste ontwikkelingen en andere nieuwtjes.

loading